Nieuwsoverzicht

« Terug

Tip 2: Wat is een normale prijs voor een goede kwaliteit fiets?

Wat-is-een-normale-prijs-voor-een-goede-kwaliteit-fiets_1.jpg21 mrt

Kapotte versnellingen, een slag in het wiel, losse spaken, piepende remmen, een overslaande ketting: hoe slechter de kwaliteit van je fiets, hoe sneller deze problemen ontstaan. Misschien was de fiets wel goedkoop, maar door deze calamiteiten betaal je veel geld voor reparaties. Als je je fiets bij een vakhandel koopt, is hij wellicht iets duurder, maar je kiest dan wel voor kwaliteit én goede, betrouwbare service. Bovendien heeft een vakhandel ook fietsen voor klanten met een lager budget.

“Bij ons heb je een goede fiets al voor 350 euro. Deze gaat lang mee, dankzij de dikke spaken en kwaliteitsonderdelen.”

Stel ons je vraag

Fiets prijs

“Veel mensen kopen hun fiets bij de eerste de beste goedkope fietsenhandelaar om de hoek. Hij lokt de consument met lage prijzen, maar biedt vervolgens geen gedegen service. Hetzelfde probleem krijg je wanneer je fietsen bestelt via internet. Is er iets kapot? Dan moet je het zelf maar oplossen. Bij Fiets & Maker kunnen klanten op ons rekenen en we zijn ook niet extreem duur”, aldus eigenaar Marius Mudde. “Bij ons heb je een goede fiets al voor 350 euro. Deze gaat lang mee, dankzij de dikke spaken en kwaliteitsonderdelen.” De fiets prijs wordt hoger naarmate er meer versnellingen op zitten. Een fiets met bijvoorbeeld 3 versnellingen kost 450 euro en eentje met 8 versnellingen 750 euro. We leveren ook voordelige tweedehands fietsen van hoge kwaliteit.

Wat is een kwalitatief goede fiets?

Als we het hebben over de kwaliteit van een fiets, dan hebben we het over verschillende onderdelen van de fiets. Zo moet de spaakdikte goed zijn, zodat de spaken niet snel breken. Ook kijken we naar het type wielnaaf en de versnellingsnaaf. De speling op het wiel moet zo miniem mogelijk zijn, anders heb je kans dat het frame gaat wiebelen en verlies je kracht tijdens het fietsen. Is er toch wat mis? Je hebt bij ons 1 jaar garantie en we geven ook weleens korting op onderdelen. “Wanneer je je fiets via internet hebt gekocht of bij een goedkope handelaar, dan heb je meestal geen garantie en betaal je al snel 170 euro voor een nieuw wiel”, aldus Marius.  

Stel ons je vraag

Prijs e-bikes

Marius: “E-bikes zijn duurder dan gewone fietsen. Toch zijn hierin ook grote verschillen. Hoe minder eisen, hoe goedkoper de e-bike.” We hebben nu bijvoorbeeld een basic elektrische fiets van Sparta die slechts 999 euro kost. Meestal liggen onze prijzen tussen de 1.000 en 3.000 euro. Maar houd vooral de website in de gaten: we geven regelmatig korting!

Stel ons je vraag

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven