Nieuwsoverzicht

« Terug

Zo ziet Fiets & Maker de toekomst

Blog_Afbeelding_Artikel-5.1.jpg17 dec

Nederland is een echt fietsland, daarom zijn er overal fietsenmakers gevestigd. Deze fietsenmakers hebben zich echter niet allemaal gespecialiseerd in elektrische fietsen. Daarvoor moet je geschoold zijn. Marius Mudde van Fiets & Maker is dat. Hij heeft een lange fietsenmaker carrière achter de rug en blijft maar groeien.

Keihard werken

Marius heeft vanaf zijn vijftiende al affiniteit met fietsen. Hij werkte op zaterdag bij een fietsenwinkel in de buurt. Toen al vond hij het ontzettend interessant om te sleutelen aan fietsen. Dat klanten blij en tevreden waren, maakten het werk nog leuker. Inmiddels heeft hij sinds vier jaar een eigen zaak. Deze runt hij samen met zijn vrouw Joanne. Het team waarmee hij fietsen verkoopt en repareert bestaat uit hemzelf, en twee jongens die hem ondersteunen. Elke dag werken ze keihard om zoveel mogelijk mensen te laten fietsen.

“In het begin werden e-bikes vooral beschouwd als fietsen voor mensen die fysieke problemen hadden. Nu is het veel normaler om een e-bike te hebben. Mensen rijden er mee naar hun werk en bezorgwinkels hebben ze in gebruik.”

Neem contact op

Gespecialiseerd in e-bikes

Marius was al Batavusdealer. Later werd hij gevraagd om Batavus e-bike expert te worden. Hiervoor volgde hij cursussen en hij richtte zijn winkels volgens de regels van Batavus in. Zo raakte de winkel gespecialiseerd in e-bikes. Anderhalf jaar geleden begon hij ook een webshop. Sindsdien is het aantal klanten gegroeid.

Klanten uit heel Nederland

“Eerst kwamen mijn klanten vooral uit de buurt. Mensen die een fiets bij me hadden gekocht kwamen weer terug om hem te laten repareren of een nieuwe fiets te kopen”, zegt Marius. “Dankzij mijn webshop heb ik klanten uit heel Nederland en soms ook Vlaanderen. Hier ben ik erg blij mee. Ik adviseer alle fietsenmakers met de tijd mee te gaan, anders loop je klanten mis.”

Vraag naar e-bikes blijft groeien

Omdat de vraag naar e-bikes blijft groeien gaat Fiets & Maker verhuizen naar een nieuw, veel groter pand. “In het begin werden e-bikes vooral beschouwd als fietsen voor mensen die fysieke problemen hadden. Nu is het veel normaler om een e-bike te hebben. Mensen rijden er mee naar hun werk en bezorgwinkels hebben ze in gebruik.”

Groeien als Batavus e-bike expert

Marius ziet de toekomst van Fiets & Maker positief in. De vraag naar e-bikes blijft groeien en er komen steeds meer verschillende soorten op de markt. Dat hij gaat verhuizen maakt de verkoop van e-bikes waarschijnlijk nog makkelijker. “In mijn nieuwe pand kan ik er veel meer neerzetten. Klanten hebben dan meer keus en kunnen nog meer proefritten maken. Hierdoor kan ik echt groeien als Batavus e-bike expert.”

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven