Nieuwsoverzicht

« Terug

Zó gaat een Batavus e-bike expert te werk!

Blog_Afbeelding_Artikel-4.1.jpg20 nov

Als fietsenmaker mag je jezelf niet zomaar Batavus e-bike expert noemen. Ook mag je niet zomaar Batavus e-bikes verkopen. Je winkel moet geschikt zijn voor de fietsen en je hoort precies te weten hoe e-bikes in elkaar zitten. Marius Mudde van Fiets & Maker is Batavus e-bike expert geworden. Hoe zien zijn werkdagen eruit?

Nieuwste modellen

“Sinds ik Batavus e-bike expert ben en een webshop heb, komen klanten uit heel Nederland bij mij langs. Voor een nieuwe e-bike of onderdelen voor hun e-bike”, zegt Marius. Hij vindt het een leuke uitdaging om Batavus e-bike expert te zijn. Regelmatig volgt hij cursussen over de nieuwste modellen. De markt is nog in ontwikkeling en verandert continu.

“Met een servicebeurt heb je minder kans op pech. Bovendien gaat je fiets langer mee.”

Neem contact op

Vijf e-bike proefmodellen

Marius is verplicht om vijf proefmodellen in zijn winkel te hebben. Deze bestaan uit sportieve modellen en wat comfortabelere modellen waar je bijvoorbeeld fietstassen aan kunt bevestigen. “Als een klant binnenkomt vraag ik eerst of hij korte ritjes wil maken of lange ritten. Op basis hiervan bepaal ik welke accu nodig is”, zegt hij. Ook kijkt hij naar de lengte van de klant, zo ziet hij welke framemaat de klant nodig heeft. Vervolgens maakt hij de fiets rijklaar.

E-bike servicebeurt

Regelmatig verzorgt Marius voor zijn klanten servicebeurten. Om garantie te behouden is de klant verplicht om vier keer langs te komen voor een onderhoudsbeurt. Tussen elke beurt zitten 1000 fietskilometers. Marius controleert de boutjes en de moertjes, hij smeert de ketting, hij stelt de versnellingen bij, de accu wordt doorgemeten en hij kijkt hoeveel spanning erop de spaken zit. Marius: “Met een servicebeurt heb je minder kans op pech. Bovendien gaat je fiets langer mee.”

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven