Nieuwsoverzicht

« Terug

Wat is een Batavus e-bike expert?

Blog_Afbeelding_Artikel-2.0.jpg25 sep

Een e-bike aanschaffen doe je niet zomaar. Het is een prijzige fiets die je gaat gebruiken voor een lange tijd, dus dan moet hij wel precies bij je passen. Hoe kom je erachter welke e-bike geschikt is voor jou? Dan ga je natuurlijk naar de Batavus e-bike expert bij jou in de buurt. Wanneer je in Capelle aan den IJssel woont kun je aankloppen bij Marius Mudde van Fiets & Maker. Hij helpt je heel graag.

Vijf modellen

Marius Mudde van Fiets & Maker is naast fietsenmaker een Batavus e-bike expert. Hij weet alles over de elektrische fietsen van Batavus. In zijn winkel staan altijd minstens vijf modellen klaar waarop je een proefrit kunt maken. Deze demofietsen zijn representatief voor de belangrijkste systemen en modellen. Zo kun je alles testen.

“Ik wilde graag Batavus e-bike expert worden. Het leek me een leuke uitdaging, en het zijn erg mooie fietsen.”

Neem contact op

Verschillende technologieën

Marius zal je alles uitleggen over de verschillende systemen. Zo kan de plaats van de motor bijvoorbeeld variëren en er zijn verschillende technologieën. Je hebt bijvoorbeeld Yamaha, E-motion, ION® en Bosch. Ze zijn allemaal anders en hebben elk hun eigen voordeel. Marius zal je helpen uitkiezen welke e-bike het beste bij je past. Vervolgens zal hij deze fiets perfect op jou afstellen.

Batavusdealer

Een e-bike expert word je niet zomaar. Er zijn allerlei regels waar je aan moet voldoen. Marius was vanaf het begin al Batavusdealer. Een aantal jaar later vroeg Batavus of hij ook e-bike expert wilde worden. In zijn regio zat er namelijk nog geen, en Batavus wil in elke regio één Batavus e-bike expert hebben. Bovendien vond Batavus de samenwerking met Marius fijn, hij komt namelijk altijd zijn afspraken na. “Ik wilde graag Batavus e-bike expert worden. Het leek me een leuke uitdaging, en het zijn erg mooie fietsen”, zegt Marius.

Neem contact op

Werkplaats voor elektrische fietsen

Er was veel werk aan de winkel toen Marius besloot Batavus e-bike expert te worden. De werkplaats moest opnieuw ingericht worden met materialen, apparatuur en accessoires voor elektrische fietsen. Ook moest Marius cursussen volgen die vooral gericht waren op de elektronische aspecten van de e-bike. Hij leerde daar bijvoorbeeld hoe je storingen moet opsporen en hoe je de juiste diagnose moet stellen bij een klacht. Na de dagtraining bij Bosch kreeg hij de apparatuur om Batavus e-bike expert te worden. Sindsdien is hij hard aan de slag met deze mooie fietsen.

Langskomen in de winkel

“Als je op zoek bent naar een elektrische fiets, maar nog niet precies weet welke je wil hebben, is het een goed idee om een keer in de winkel langs te komen. De modellen die wij hier hebben staan zijn representatief voor de belangrijkste modellen en systemen, zodat je alles kunt testen. Ik geef je eerlijk advies en leg je graag uit hoe de verschillende systemen werken. Daarnaast kun je ook meteen een proefrit maken, zodat je kunt ervaren hoe het nou eigenlijk is om elektrisch te fietsen.”

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven